Scumpirile au luat-o razna. Pâinea este în topul majorărilor de prețuri din această perioadă. Potrivit Eurostat, o pâine a ajuns să coste în România cu 25 la sută mai mult față de anul trecut. Pe lângă materia primă și energie, brutarii s-au trezit că mai au o cheltuială în plus: folia de ambalare. 

În ultimul an, pâinea a ajuns să se vândă la prețuri istorice. După ce făina s-a scumpit, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, cu aproape 35%, orice produs care ajunge pe raftul brutăriilor sau patiseriilor este mult mai costisitor decât ne-am obișnuit. Chiar și pentru banala franzelă plătim acum de 3 ori mai mult.

De scumpiri au avut parte și produsele expuse în vitrinele simigeriilor sau patiseriilor.

Covrigii, merdenelele dar si placintele au ajuns sa coste acum si cu 25% mai mult decat anul trecut.

Producătorii spun că sunt nevoiți să crească prețurile din cauza scumpirii făinii și a facturilor tot mai mari. În plus, până și folia de ambalare costă acum mai mult.

În supermarketuri, cea mai ieftină pâine a ajuns să coste aproape 3 lei, timp în care cea mai scumpă poate depăși chiar și 10 lei. 

 

Articolul precedentSUA, avertisment final pentru PUTIN dacă folosește arme nucleare în războiul din Ucraina – Mesaj fără precedent
Articolul următorSondaj CURS: Daca maine ar avea loc alegeri, PSD și PNL ar câștiga detașat! USR cade mult sub AUR