Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că sunt pregătite măsuri și în România în contextul alertei generate de posibila extindere a variantei super-mutante de coronavirus din Africa de Sud. 

„Guvernul României este la curent clipă de clipă cu evoluția pandemiei în plan național și internațional. Am luat notă de recomandările de ultimă oră ale Comisiei Europene și ale Organizației Mondiale a Sănătății. Mă voi consulta cu factorii decizionali din România și vom anunța în cel mai scurt timp posibil măsurile dispuse pentru a împiedica răspândirea variantei sud-africane a SARS-CoV-2”, a transmis Nicolae Ciucă într-un mesaj postat vienri seară pe Facebook.
 
Anunțul premierului României vine după ce UE a anunțat că interzice, la nivelul comunității europene toate călătoriile din Africa de Sud. A fost depistat și primul caz din Europa, în Blegia la o persoană nevaccinată care a revenit dintr-o călătorie în Africa de Sud. 

Decizia fără precedent în Uniunea Europeană în fața noii mutații a variantei sud-africane (Beta) identificată în această lună a fost luată chiar vineri seară de Bruxelles. OMS a decis deja că varianta Omicron a tulpinii Beta sud-africane este îngrijorătoare, preocupantă, privind transmisibilitatea crescută.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedent1 Decembrie 2021 – REALITATEA face Marea Unire! Show exploziv cu Anamaria Prodan și Kamara. Spectacol TOTAL în ziua când se rescrie istoria televiziunii
Articolul următorSHAKY, firma de confecții și blănuri de lux, etalon al eleganței pe piața din România. Colecții noi care îmbracă bunul gust