Pro România îl dorește pe Victor Ponta candidat la Primăria Capitalei, împotriva Gabrielei Firea și a lui Nicușor Dan. Anunțul a fost făcut la Digi24 de senatorul Adrian Țuțuianu, lider al Pro România. Călin Popescu Tăriceanu îl vede pe Ponta drept un candidat bun, dar deocamdată o susține pe Gabriela Firea. 

„Majoritatea din partid credem că intrarea lui Victor Ponta va fi benefică pentru partid, dacă nu găsim o personalitate foarte cunoscută care să aducă un scor cu două cifre. Ținta la locale în București e de 15%. Victor Ponta a spus că dacă va fi nevoie și nu găsim o soluție, își va asuma o candidatură”, a declarat Adrian Țuțuianu. 

Acesta a explicat că partidul poartă discuții cu ”personalități importante” care să își asume candidatura la București, însă dacă șeful Pro România ar accepta să intre în cursă, acest lucru „va crea un avantaj extraordinar”, pentru că ar atrage atenția publicului asupra confruntării Ponta-Firea. 

Senatorul a mai spus că negocierile cu PSD pentru susținerea unui candidat unic la București au eșuat. 

Celălalt lider al triunghiului PSD-Pro România-ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că Ponta ar fi un candidat bun, dar el o susține deocamdată pe Gabriela Firea. 

”Prima opțiune rămâne Gabriela Firea, așa cu fost discuțiile până acum”, a spus Tăriceanu, dar a precizat și el că negocierile cu PSD pentru o alianță la alegerile din București sunt în desfășurare. 

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 15. De aia n-are ursul coadă, nu încape în selfie
Articolul următorLiderul Pro România Botoșani candidează la președinția Consiliului Județean