Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că îl propune pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier. Propunerea a venit din partea USR. 

A fost ziua consultărilor la Palatul Cotroceni. PNL nu a propus un premier, întrucât nu are majoritate. Liberalii îl susțin însă în continuare pentru această funcție pe Florin Cîțu.

USR a cerut refacerea coaliției, cu condiția ca premier să nu mai fie Florin Cîțu. În caz contrar, propunerea partidului pentru funcția de premier a fost liderul Dacian Cioloș. 

PSD și AUR au cerut alegeri anticipate.

”În toate discuțiile, am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează. Este important să se gestioneze bine situația pandemică, creșterea prețurilor la energie și să se ia măsuri pentru ca celelalte prețuri să nu crească la un nivel insuportabil pentru populație, să beneficiem de sumele mari din PNRR. 

Am reiterat importanța pregătirilor pentru perioada de iarnă, acestea sunt chestiunile importante pentru români, nu certurile politice.

Formațiunile politice au venit cu diferite abordări. Din toate, eu am reținut una.

Am decis să desemnez pentru funcția de candidat la funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș”, a anunțat șeful statului luni seară, la Cotroceni, după consultări.

Articolul precedentIa pastila SRS. Uriașul cimitir Covid
Articolul următorCulisele Statului Paralel: DOCUMENT HALUCINANT – Cum le-a ordonat Cîțu subordonaților să dea vina pe USR Plus