Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, după vizita efectuată la Institutul Naţional de Sănătate Publică, că nu intenționează să introducă starea de urgență, precizând că este adeptul măsurilor preventive de tip mască și distanță socială.

„Nu avem nevoie să închidem toată țara, nu avem nevoie de stare de urgență”, a spus Klaus Iohannis.

„Mi-au prezentat viziunea care s-a format aici si m-am bucurat sa constat ca abordarea noastra este cam la fel. Nu trebuie sa intram in panica, dar sa fim constienti ca ne aflam intr-o situatie publica de sanatate deosebit de grava. Si daca vrem sa avem o viata apropiata de normalitate este absolut obligatoriu sa respectam cateva norme arhicunoscute, purtatul mastii, pastrarea distantei, igiena mainilor, evitarea aglomerarilor si da, acolo unde in anumite localitati incidenta este mai mare, trebuie introduse restrictii specifice.

Despre restrictii am vorbit destul de mult. Am observat ca descentralizarea a fost un lucru bun, dar este nevoie de mai multa clarificare si am convenit cu INSP, cu dl Tataru si cu echipa mea sa se lucreze la o metodologie care permite luarea unor decizii mai rapide, eficiente si corelate cu situatia din fiecare localitate.

Am purtat o discuţie mai lungă despre mască. Cam toţi specialiştii sunt de părere că masca este extrem de utilă dacă vrem să nu mai avem o răspândire masivă a virusului. Voi duce această discuţie mai departe şi vom avea probabil mai multe discuţii despre unde şi când purtăm masca. Eu recomand să purtaţi mască tot timpul când ieşiti din casă. În spaţiul public, indiferent că e în interior sau exterior e bine să purtăm mască”, a declarat seful statului.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMAE şi AEP încurajează votul prin corespondenţă în diaspora
Articolul următorRomâni implicați în campania electorală anti-Trump. Interese oculte în jocurile pentru Casa Albă. Ce rol avea “pionul” Stelian Nistor, fost șef de Masonerie