Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că va aduce în discuţia coaliţiei de guvernare problema imunităţii parlamentarilor, menţionând că imunitatea pe declaraţii politice va rămâne, dar nu şi cea referitoare la acte penale.

“Eu aş mai vrea, pentru că este un lucru pe care l-am promis şi anul trecut şi vreau să spun românilor că voi aduce în discuţie în coaliţia politică, este vorba de imunitatea parlamentarilor. Şi aici am promis că vom face ceva şi vă promit eu că voi aduce în discuţie imunitatea parlamentară în coaliţia de guvernare, în cadrul politic al coaliţiei, pentru că trebuie să luăm o decizie şi aici. Acea imunitate pe care o au parlamentarii astăzi pentru declaraţii politice rămâne, dar imunitatea penală trebuie să o eliminăm”, a afirmat Cîţu la B1Tv.

El a spus că trebuie abordată şi problema proprietăţii private.

“Proprietatea privată în România trebuie să fie garantată şi trebuie să fie sfântă şi antreprenorul trebuie tratat altfel în România. Sunt lucruri de principii, dar sunt valori liberale, valori care au arătat, în ţările unde au fost aplicate, că produc bunăstare pentru toţi, nu doar pentru o anumită clasă”, a susţinut Cîţu.

Premierul s-a referit şi la reforma sistemului de pensii, menţionând că problema este sustenabilitatea acestuia pe termen mediu.

“Pensiile speciale au intrat deja în discuţie aplicată. Un grup de lucru a fost format la propunerea mea în coaliţie pentru reforma sistemului de pensii. (…) Aici provocarea nu este numai să reaşezăm acest lucru al pensiilor speciale, avem o problemă pe termen mediu de sustenabilitate a sistemului de pensii. O ştim cu toţii. În 15 ani de zile vom avea o presiune foarte mare pe sistemul de pensii. Trebuie să pornim astăzi reforma sistemului de pensii, nu doar recalcularea pensiilor, nu asta înseamnă reformă, problema este să găsim resurse să putem plăti aceste pensii în 15 ani. Nu este uşor”, a adăugat Cîţu.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentVictor Ponta îl distruge pe Traian Băsescu: ”Cel care nu-și apără copiii este un sub-om”
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 170. Magaye Gueye, protagonistul unei scene rușinoase în piscină