Preşedintele Partidului Pro România, Victor Ponta, a susţinut marţi, la Botoşani, necesitatea amânării alegerilor locale şi comasarea acestora cu alegerile parlamentare din luna decembrie.

El a declarat că organizarea simultană a alegerilor locale şi parlamentare ar reduce semnificativ costurile la bugetul de stat şi ar reduce la jumătate riscul de infectare cu COVID-19, scrie agerpres.ro.

“Dacă eu eram prim-ministru, eu nu aş fi organizat alegeri acum (…) Odată cu cele parlamentare ar fi fost cel mai logic. În primul rând să nu mai cheltuie atâţia bani. Probabil că oamenii nu ştiu că pentru aceste alegeri locale, destul de inutile din punctul meu de vedere, se cheltuie un miliard de lei, 200 de milioane de euro. În al doilea rând, pericolul şi expunerea erau la jumătate. Pentru cei care fac campanie, pentru cei care strâng semnături, pentru cei din secţiile de vot pericolul este uriaş. Se vor infecta foarte mulţi oameni din cauza campaniei electorale. Dacă tu oricum nu testezi, dacă oricum nu îţi rezistă sistemul sanitar, dacă oricum nu ştii cum începe şcoala, de ce să mai adaugi o chestie în plus? Doar că ştie Orban că în primăvară aveau 45%, acum au 35% şi să nu scadă sub 30%. Dacă pui votul partidului tău deasupra sănătăţii publice, eu cred că este un lucru foarte grav”, a afirmat Ponta.

Pe de altă parte, Ponta este convins că alegerile locale dintr-un singur tur vor permite ca aproximativ 3.000 din totalul celor 3.200 de primari din România să obţină un nou mandat.

“În primul rând, oamenii nu înţeleg de ce facem alegeri că dintr-un tur, cum s-au înţeles PNL cu PSD, oricum o să iasă din 3.200 de primari probabil 3.000 ies din nou în funcţie. Doar că unii au plecat de la partidul lor. Eu sunt foarte corect din punctul ăsta de vedere. Şi primarii de mari municipii, pe care îi va câştiga Pro România, favoriţi sunt cei care sunt deja în funcţii. E foarte greu să îl baţi pe primul în funcţie dintr-un singur tur. Eu cred că puteam şi la Botoşani să câştigăm fără probleme, dacă erau două tururi. Dintr-un tur, cel în funcţie e favorit”, a mai declarat liderul Pro România.

Articolul precedentA fost înființată Poliţia Siguranţă Şcolară, o structură pentru combaterea bullying-ului
Articolul următorBEC vine cu lămuriri suplimentare: Se poate vota la alegerile locale cu buletinul expirat după 1 martie