Victor Ponta, preşedintele Pro România, acuză Guvernul Orban că doreşte prelungirea stării de alertă pentru a putea face în continuare achiziţii directe. Fostul premier oferă ca exemplu o achiziţie de măşti de protecţie desfăşurată în aceste zile.

“Sa explicam din nou de ce vrea Guvernul sa prelungeasca Starea de Alerta!

Vineri au lansat din nou o licitatie “PRIN PROCEDURA DE NEGOCIERE FARA PUBLICARE PREALABILA” pentru masti faciale!!!

1. Suma este de 193 milioane de RON plus TVA = aprox 50 milioane de Euro ( adica pensia minima platita lunar catre 200.000 pensionari)!

2. Termenul de depunere a ofertelor este pana MAINE LA ORA 15!!! Prietenii stiu de ce ( nu e asa ca aveti toti pe acasa cam 100 de milioane de masti sa veniti maine cu ele)

3. Pretul de achizitie este de 1,68 RON plus TVA ( oamenii rai spun ca acum poti sa importi cate masti vrei din Turcia cu 0,48 RON)

4. Au schimbat specificatia tehnica din “masti chirurgicale” in “masti faciale de uz medical” / si au scos cerinta sa fie “rezistente la stropit” ( deci pot fi oricum )

5. Saptamana asta pleaca 50 de milioane de Euro de la Buget – ca tot nu are Guvernul bani pentru alocatii!

Totul este posibil in Stare de Urgenta! Altfel trebuia licitatie deschisa si transparenta! Ca sa nu mai intrebati de ce a cerut PNL prelungirea cu 30 de zile!”, scrie Ponta pe Facebook.

Pro România a anunţat că nu va vota prelungirea stării de alertă. Conducerea PSD a stabilit în schimb că va vota starea de alertă, însă doar pentru 15 zile şi fără achiziţii publice directe şi angajări netransparente.

 

Articolul precedentJudecătorul Cristi Danileț: Legislația permite unui infractor, indiferent de ce faptă abominabilă a comis, să aibă parte de eliberare
Articolul următorSenatul dezbate astăzi alocarea de bani pentru farmacii și cabinete medicale