PSD și PNL s-au înțeles pe creșterea pensiilor. Marius Budăi – fost ministru al Muncii a spus, joi seara, la un post TV, că pensiile vor crește cu un procent de 10%.

Marius Budăi a anunțat că „vom avea creșterea pensiilor cu 10%”, dar și „creșterea pensiei minime de la 800 de lei la 1000 de lei”.

Pensionarii care au până la 1600 de lei vor primi, în luna ianuarie, un sprijin de 1200 de lei pentru acoperirea cheltuielilor pe timp de iarnă”, a precizat Marius Budăi.

„Şi, ceva în premieră, ce nu am spus până acum: pensionarii care au până la 1600 de lei pensia minimă vor primi în luna ianuarie un sprijin de 1200 de lei pentru a putea să treacă mai bine această iarnă. Pe lângă creşterea de pensii pe care o asigurăm, a obținut Ciolacu această sumă de 1200 de lei pentru pensionarii cu pensii de până la 1600 de lei. Considerăm că sunt cei mai năpăstuiţi, cei mai greu încercaţi”, a spus Budăi.

O altă măsură agreată este creșterea salariului minim la 2.550 de lei, de la 2.300, cât este în prezent.

Alocațiile pentru copii se vor majora astfel: pentru copiii între 0-2 ani: 600 de lei, iar pentru copiii peste 2 ani: 243 de lei.

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentOra 18:00 Ediție explozivă a emisiunii Culisele Statului Paralel, cu Anca Alexandrescu
Articolul următorVictor Ponta: ”Am fost primul care a spus ca singura solutie pentru Criza actuala este un Guvern PSD – PNL”