Continuă negocierile dure pentru rotativa guvernamentală. UDMR ar putea fi scoasă de la guvernare. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au discutat ore întregi la Guvern, într-o ședință fără Kelemen Hunor. Potrivit unor surse, se împart funcțiile importante, iar Nicolae Ciucă ar putea rămâne în guvernul condus de Marcel Ciolacu, în calitate de vicepremier și ministru al Dezvoltării.

După câteva ore de discuții între delegațiile PNL și PSD, negocierile sunt blocate, a spus Rareș Bogdan , la Realitatea PLUS, social-democrații dorind să păstreze Ministerul Transporturilor, deși potrivit protocolului acesta ar reveni PNL, după rocadă.

Dan Motreanu este unul dintre oficialii care au vorbit după dicuțiile de joi seara. Liberalul a precizat că le-a spus celor de la discuții că „acestea nu sunt negocieri”, criticând situația în care partidele condiționează Guvernul Ciolacu de anumite ministere. 

”Le-am spus că acestea nu sunt negocieri: un partid să condiționeze (negocierile n.r.) de Transporturi și altul de Dezvoltare. În aceste condiții, mai bine PNL iese de la guvernare și să facă PSD cu UDMR Guvernul” a declarat Dan Motreanu pentru DCNews.

Liderii coaliției discută atât structura Guvernului, care ar urma să aibă mai puține portofolii precum și miniștrii care vor face parte din noul Guvern. PNL afirma că dorește păstrarea protocolului, ceea ce înseamnă că liberalii ar urma să preia Transporturile, Finanțele și SGG și să cedeze Justiția și Fondurile Europene.

Articolul precedentVICTORIE PENTRU REALITATEA PLUS! Emisia NU va mai fi întreruptă! Anca Alexandrescu: “Libertatea presei trebuie să învingă!”
Articolul următorCine se opune schimbului de putere? România Suverană – ediție explozivă, ora 20.50