Președintele PNL – Ludovic Orban a spus, în exclusivitate la Realitatea PLUS, că nu crede că președintele Klaus Iohannis a pus mâna pe telefon să sune un președinte de organizație să îi spună pe cine să sprijine la Congresul PNL, dar știe că nu iese fum fără foc.

„Există frică în partid.

Unii au primit indicații special să nu aplaude la discursul președintelui. ”Există interese în afara partidului din partea unor actori externi. Pot fi din alte partide, din instituții.

Președintele Klaus Iohannis nu a dat nicio declarație publică cu privire la susținerea unui candidat. Au fost niște apariții publice, dar pot fi justificate de un interes comun.

Se transmit în interior de către unii președinți anumite informații, că așa vrea domul președinte Iohannis, că președintele îl vrea pe Cîțu. E greu de găsit argumente de ce să-l schimb pe Orban și au spus asta. Dacă dl președinte ar fi dorit să-mi transmită ceva, mi-ar fi transmis”, a spus Ludovic Orban.

Referitor la faptul că ar fi unii președinți de partid ar fi fost sunați de Klaus Iohannis, Ludovic Orban a răspuns: „Nu iese fum fără foc. Evident că sunt unii care au încercat să-și justifice poziționarea că așa vrea președintele. Mie nu-mi vine să cred că Iohannis a pus mâna pe telefon să sune un președinte de organizație să îi spună pe cine să sprijine. Am văzut în presă că Huțuc ar fi fost sunat de Iohanis: dacă eu îl întreb pe președintele PNL Constanța dacă l-a sunat Iohannis credeți că o să-mi spună: da, m-a sunat Iohannis?”.

CITEȘTE ȘI: Intelectualii liberali se poziţionează pro-Orban: „Alternativa este un PNL care rămâne liberal doar cu numele”

Articolul precedentLEGILE PUTERII | Ludovic Orban: „Nu am fost în nicio sufragerie, la niciun joc. Trebuie să existe un control civil asupra serviciilor de informații”
Articolul următorLudovic Orban vrea refacerea Coaliției: „Este vitală încheierea acestei crize”