Parlamentarii ALDE au anunțat că vor depune o moțiune de cenzură împotriva Cabinetului liberal Ludovic Orban în perioada următoare.

 

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat luni că partidul pe care-l conduce va depune, alături de Pro România și PSD o moțiune de cenzură, dar încă nu a fost stabilită o dată exactă. Și asta pentru că premierul Orban a refuzat să prezinte în Parlament măsurile pentru combaterea epidemiei de coronavirus în România.

„Avem în vedere o moţiune de cenzură. Am spus-o şi eu şi liderii PSD, Marcel Ciolacu, şi Pro România, Victor Ponta. Acesta este motivul pentru care încep audierile în Parlament. (…) Avem moţiunile simple pe Finanţe şi Agricultură şi avem şi alte instrumente prin care exercităm controlul parlamentar al Guvernului. Sigur că vom discuta despre oportunitatea depunerii moţiunii de cenzură. Aceasta poate fi după 15 mai sau la începutul toamnei”, a afirmat Tăriceanu la un post TV, potrivit Agerpres.

„Dl Orban sfidează instituţia Parlamentului, nu mai vorbesc de anumiţi parlamentari pe care îi sfidează în mod direct. Sigur, acesta poate să fie un motiv pentru depunerea unei moţiuni de cenzură. (…) Sigur, se poate rezolva şi altfel, ne putem adresa şi Curţii Constituţionale, care nu va avea niciun fel de reţinere să dea dreptate Parlamentului în cazul unui astfel de conflict interinstituţional”, a mai spus Tăriceanu.

Articolul precedentLudovic Orban a făcut bilanțul Guvernului, la 6 luni de mandat
Articolul următorProiectul Codului Administrativ inițiat de UDMR, cu obligativitatea folosirii limbii maghiare, pe masa deputaților