Totuși, răspândirea variantei indiene B.1.617 este strâns legată de călătoriile internaționale, astfel că facem apel la evitarea acestora.

Toate variantele de Covid care au apărut până acum răspund la vaccinurile disponibile, aprobate”, a declarat Hans Kluge, șeful OMS Europa. Numărul de cazuri săptămânale din Europa au scăzut de la 1,7 milioane la mijlocul lunii aprilie la doar 685 de mii de cazuri noi săptămâna trecută. ”Aceasta este o scădere de 60% într-o lună”, a subliniat Kluge.

Acesta a precizat, totuși, că în acest moment, varianta indiană a fost depistată în cel puțin 26 de țări din cele 53 din regiunea europeană a OMS, din Austria, Grecia, Israel până în Kîrgîzstan. În acest context, spune că autoritățile sanitare ar trebui să rămână vigilente asupra numărului crescut de cazuri din regiune cauzate de această variantă.

În lunile următoare, mobilitatea crescută, interacțiunile fizice și adunările pot duce la o mai mare transmisie în Europa. Dacă restricțiile sunt ridicate, așa cum fac în prezent majoritatea țărilor din regiune, eforturile privind testarea și secvențierea, izolarea, urmărirea contactelor, carantina și vaccinarea trebuie să fie dublate pentru a rămâne sub control și pentru a se asigura că tendințele rămân pe un curs descendent”, a declarat șeful OMS Europa.

Totodată, Kluge a mai spus că ”în acest moment, în fața unei amenințări continue și a unei noi incertitudini, trebuie să continuăm să fim prudenți și să regândim sau să evităm călătoriile internaționale”. 

Sursă OMS Europa / Biziday

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentConsens la nivelul Uniunii Europene! Țările din blocul comunitar au ajuns la un acord în ceea ce privește certificatul anti-COVID
Articolul următorCristian Rizea, la Realitatea PLUS: „I-am cerut procurorului general al Republicii Moldova să verifice legalitatea documentelor semnate de Igor Dodon în cazul retragerii cetățeniei mele”