După ce conducerea județeană din Bistrița-Năsăud a Pro România a anunțat duminică faptul că nu mai semnează protocol de alianță la nivel județean cu PSD și ALDE, miercuri datele problemei s-au schimbat cu 180 de grade. Social-democrații bistrițeni conduși de Radu Moldovan au transmis că, cele trei formațiuni politice au semnat astăzi documentul care prevede constituirea alianței electorale.

 

Radu Moldovan a dat un prim semnal, marți, că protocolul de alianță va fi semnat.

E frumos și mișcător faptul că, Pro România mă sprijină pe mine, dar nu vor să fie în alianță cu PSD. Vom vedea în zilele următoare cine și cum sprijină“, a declarat Radu Moldovan.

Astăzi, social-democrații au anunțat parafarea protocolului, fără a fi anunțate și la ce înțelegere au ajuns cei trei lideri de partid.

Așa cum am promis, ne-am Aliat pentru Bistrița-Năsăud, prin semnarea protocolului de constituire a alianței electorale! •

Pentru că oamenii și județul nostru au nevoie de stabilitate, înțelegere, continuarea proiectelor și investițiilor, de dezvoltare. Acestea sunt motivele pentru care am decis să ne dăm mâinile și să mergem ÎMPREUNĂ în alegerile locale!

Noi, PSD BN, ALDE BN și Pro România BN, am înțeles că dincolo de viziune și o strategie coerentă de dezvoltare, oamenii au nevoie de oameni care să se alieze PENTRU, nu împotriva a ceva!“, a transmis PSD Bitrița-Năsăud.

Conform undei declarații dată de Radu Moldovan, într-o conferință de presă comună cu liderul ALDE Bistrița-Năsăud – Ioan Monița, și cu liderul Pro România – Grigore Timoce, acolo unde unul dintre partidele membre ale alianței are primar, acela va avea dreptul să propună candidatul de primar și celelalte două partide se angajează să îl susțină. Acolo unde niciunul dintre cele trei partide nu are primar, în baza negocierilor politice vor stabili din partea cărui partid va fi candidatul alianței. De asemnea, Moldovan a mai precizat că, alianța va avea candidat în toate cele 62 de UAT-uri. 

Conform surselor Realitatea de Bistrița, Grigore Timoce – liderul Pro România Bistrița-Năsăud a semnat protocolul fără a-și mai anunța colegii din structurile de conducere ale organizațiilor locale, după ce marți a făcut o deplasare în București, la conducerea centrală. 

Liderul Pro România Bistrița-Năsăud nu a putut fi contactat până la momentul redactării acestei știri, pentru o oferi un punct de vedere, ținând cont de fluctuațiile de opinie, din ultima perioadă, ale conducerii organizației pe care o conduce, în ceea ce privește protocolul de alianță cu PSD.

Reamintim că, în acest moment, în Bistrița-Năsăud, PSD are 39 de primariALDE – 7, PNL – 15 și UDMR – 1. 

În condițiile date, Pro România ar putea avea șanse să aibă candidați de primari în doar 16 UAT-uri din cele 62 existente în Bistrița-Năsăud, unde PSD și ALDE nu au în acest moment primari, excluse fiind cele de la primăriile Bistrița și Năsăud, dar și cea pentru președinția Consiliului Județean. 

Articolul precedentViorel Ștefu și-a dat demisia din partid și din funcția de președintele organizației municipale Pro România
Articolul următorVictor Ponta acuză PSD și PNL de a patra criză în România: Nu suntem normali la cap. Un teatru ieftin, de doi bani