Invitat în emisiunea „Culisele Puterii”, consultantul politic Miron Mitrea susține că PSD are obligația să depună moțiunea de cenzură. Analistul susține că, în pofida faptului că la prima vedere aceasta nu are sorți de izbândă, anumite jocuri de culise ar putea transforma PSD în partid câștigător.

„Este obligatoriu, când PNRR e o tragedie criticată din toate punctele de vedere și care vrea să dea la o parte administrația locală, pentru a concentra sumele la centru, PSD chiar are obligația să depună moțiunea de cenzură. PSD a câștigat alegerile, de facto, are o liniște în interiorul său pe care nu o regăsim la alte formațiuni. Sigur, mai apare câte o voce distonantă, cum a fost săptămâna aceasta Vasile Dâncu, care susține că social democrații nu vor să preia puterea. Îl contrazic pe Dâncu și spun că membrii PSD bat tare din pinteni ca să preia puterea, pentru că trec și ei prin momente grele și primarii lor la fel.

Totuși, este dificil pentru PSD să ajungă la guvernare pentru că este greu să facă alianțe ca să facă o majoritate. Nu cred că cei de la AUR își permit să nu voteze o moțiune de cenzură, iar dacă o fac, cred că se îngroapă. Cred că o vor vota.

Chiar dacă nu pare la ora actuală, sunt jocuri de culise care s-ar putea să-i transforme în câștigători pe cei de la PSD. Partidul face o opoziție corectă până acum, eu dacă eram acolo deveneam mai vocal.

Nu cred că domnul Cîțu a fost părăsit sau va fi atacat de cei care chiar pot să-l schimbe. Cel puțin deocamdată, nu pare, dar mai așteptăm să vedem ce se mai întâmplă o săptămână”, a spus Mitrea.

Analistul spune că i se pare ciudat cum un om cu idei liberale și susținător al PNL cum este Renate Weber a fost atacată tocmai de liberali, care au făcut totul ca să o schimbe din funcția de Avocat al Poporului.

„Renate Weber era prezentată drept o susținătoare a PNL și idelilor liberale, o bună juristă, un profesionist, iar acum, brusc, a devenit pesedistă. De ce? Pentru că nu i-a lăsat să privatizeze sănătatea? Totuși, cam acesta este rolul instituției – să protejeze interesele poporului, pentru că acesta este scopul pentru care a fost creată. Și cu Victor Ciorbea a fost cam aceeași poveste, fost țărănist, atacat vehement de liberali. Ludovic Orban a fost vârful de lance pentru schimbarea lui Renate Weber, și chiar nu înțeleg de ce, pentru că nu a fost în interesul lui privatizarea sănătății, ci al celor de la USRPLUS”, conchide Miron Mitrea.

Articolul precedentUn nou pas spre Schengen| Bulgaria și România vor avea acces, pentru citire, la Sistemul de informații privind vizele
Articolul următorVarujan Vosganian, ironic la adresa premierului Cîțu: ”Singurele evenimente care or să ne scoată din casă or să fie alegerile”