Ministrul Sănătății a afirmat că ar putea fi reintroduse anumite restricţii pentru funcţionarea teraselor, în funcţie de evoluţia numărului de cazuri de COVID-19.

Aflat în vizită la Iași, Nelu Tătaru a afirmat că, în urma numeroaselor seizări privind nerespectarea unor reguli pe care chiar patronatele din sectorul HoReCa le-au agreat, există posibilitatea reintroducerii unor restricții.

Întrebat dacă ia în calcul posibilitatea reducerii programului teraselor la ora 22,00, ministrul Sănătăţii a afirmat: “În funcţie de evoluţie, vor fi şi anumite restricţii. Noi nu vrem să fie restricţii. Noi vrem ca toată lumea să conştientizeze şi să respecte acele norme. Când am făcut acele măsuri de relaxare, le-am făcut însoţite şi de un ordon de ministru, comun cu ministrul de resort, care prevedeau şi acele norme de funcţionare şi desfăşurare. Toată lumea şi le-a asumat, inclusiv acei agenţi economici care deschid în acel sens afacerile, dar rămâne să le şi respecte. În condiţiile în care nu vor fi respectate, vor fi şi controale mai înteţite în următoarea perioadă”.

 

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 26. De ce nu are Trump Tik Tok… încă
Articolul următorMiron Mitrea ii recunoaște merite lui Klaus Iohannis în privința statului de drept