Muniția cu efect perforant termobarică este un produs pe care România este gata să-l fabrice pentru Ministerul Apărării Naționale, anunță Florin Spătaru, ministrul economiei, într-o postare pe pagina de Facebook a instituției. 

„Am participat, astăzi, în poligonul Uzinei Mecanice Plopeni, la testarea loviturii perforante termobarice pentru AG-9, în vederea omologării prototipului industrial. Acestă etapă face parte din implementarea proiectului pentru fabricarea, la nivel industrial, a munițiilor cu efect perforant termobaric destinate aruncătorului de grenade AG-9, prin transferul tehnologic de la Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie, la CN ROMARM SA” , a spus ministrul Spătaru.
 
Demnitarul a adăugat că proiectul asigura creșterea capacității și competitivității economice:
 
“La Plopeni, a fost testat un produs de importanță strategică și cu un potențial de piață ridicat. La momentul actual, munițiile termobarice sunt produse de un număr restrâns de producători mondiali, iar cele din configurația propusă a se vor realiza în cadrul proiectului <<perforant-termobarică>> neaflându-se la această dată, în fabricaţie de serie sau pe lista de export a celor mai mari producători de armament din lume”, a afirmat ministrul.
Articolul precedentDemnitar român, spionat. Un microfon a fost găsit chiar în biroul lui Raed Arafat
Articolul următorCulisele Statului Paralel – Apare “Ministerul Adevărului” – “Ne întoarcem la anii de groază ai comunismului”