Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat luni că punctul de pensie va crește de la 1 ianuarie 2022.

„Punctul de pensie va crește de la 1 ianuarie 2022. Sistemul de a crește punctul de pensie în iulie, în septembrie a provocat foarte multe anomalii, a provocat foarte multe discrepanțe în ceea ce privește cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară. Am discutat și de procedura de recalculare a punctului de pensie, astfel încât să se facă dreptate pentru pensionari, o procedură care începe și se va derula într-un ritm cât de alert este posibil. Procedura de recalculare urmărește un lucru foarte simplu, și anume: dacă un pensionar are o contribuție similară să aibă aceeași pensie indiferent de anul când s-a pensionat”, a anunțat liderul PNL.

În privința pensiilor speciale, liderul PNL a spus că „în planul Guvernului există obiectiv realizarea unui proiect de lege al pensiilor care va cuprinde și reglementări viitoare la pensiile speciale, la pensiile de serviciu, pensiile ocupaționale”.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentComunicat Detaco: Oameni-cheie din conducerea Romprest sunt vinovați de “criza gunoaielor” din sectorul 1
Articolul următorMARȚI, ora 18 – Dezvăluiri despre Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, la Culisele Statului Paralel