Universitatea Națională de Apărare a anunțat marți că verifică acuzațiile de presupus plagiat în cazul premierului Nicolae Ciucă.

Lucrarea de doctorat a premierului Nicolae Ciucă va fi verificată de o comisie a Universității Naționale de Apărare „Carol I” „cu privire la existența unor similitudini cu alte lucrări științifice”, a anunțat instituția după apariția în spațiul public a unor informații legate de un presupus plagiat în cazul acestuia.

Și premierul Nicolae Ciucă a cerut instituțiilor abilitate să îi verifice teza de doctorat. La fel, și președintele Klaus Iohannis a reacționat și a transmis că își menține poziția reiterată în nenumărate declarații publice privind combaterea fenomenului plagiatului și importanța integrității academice.

„Președintele Klaus Iohannis își menține poziția reiterată în nenumărate declarații publice privind combaterea fenomenului plagiatului și importanța integrității academice.

„Președintele României consideră corectă și necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp, orice demers menit să clarifice suspiciunile formulate în spațiul public fiind binevenit.

Până la o decizie finală a instituțiilor abilitate, președintele Klaus Iohannis nu va mai face alte precizări pe acest subiect”, a transmis Administrația prezidențială.

„Urmare la informațiile apărute în Mass-media și a solicitării domnului Nicolae-Ionel Ciucă, adresată Universității Naționale de Apărare „Carol I”, vă informăm că la nivelul instituției noastre au fost inițiate demersurile legale, prin intermediul Comisiei de etică universitară, de verificare a respectării standardelor de calitate și de etică universitară, cu privire la existența unor similitudini cu alte lucrări științifice, în cadrul tezei de doctorat cu titlul „Dimensiunea angajării Armatei României în operațiuni întrunite multinaționale”, susținută de autorul tezei în anul 2003”, a anunțat, marți, Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, într-un comunicat de presă. 

 
Articolul precedentPonta despre criza facturilor: „Acum şapte ani era independenţi energetic şi urma să exportăm pentru alţii la preţuri bune”
Articolul următorFostul premier Florin Cîțu avertizează că România riscă să intre în recesiune