Victor Ponta, liderul PRO România, a criticat Guvernul României pe care îl acuză că a cheltuit 50 de milioane de euro pentru 130 de milioane de măști, achiziția desfășurându-se total netransparent.

”Cred că a trecut mai mult de o lună de când am depus în Parlament un proiect similar cu ceea ce se întâmplă în toate țările europene prin care pentru cei care nu pot să își permită, Guvernul să asigure cumpărarea de măști și distribuția prin autoritățile locale, în așa fel încât atunci când impui o restricție să le dai și ocazia să respecte legea, nu să dai doar amenzi. Atunci am spus public și ne-am rugat de Guvernul Orban să ia textul și să îl facă Ordonanță de Urgență că era încă stare de urgență. Guvernul ne-a ignorat.

A trecut legea de Parlament și a plecat la președinte spre promulgare. Guvernul a făcut o licitație publică, anunțată vineri, Guvernul Orban e celebru pentru achizițiile efectuate în weekend, în valoare de aproape 50 de milioane de euro, pentru 130 de milioane de măști. De ce nu s-au luat mai devreme? Cu toți cei care am vorbit mi-au arătat ofertele din piața internațională unde pot să aducă măști cu preț în jur de 0,48 de lei, aici este trecut un preț de 1,60 de lei, de patru ori mai mult. Problema e alta. Acest lucru este posibil, să cheltui 50 de milioane de euro într-un mod atât de netransparent și neclar pentru că e stare de alertă. Dacă nu era stare de alertă sigur că se aplica Legea achizițiilor publice. (…) Prăpădim o mulțime de milioane de euro exact când spunem că nu avem bani de alocații și de pensii”, a declarat Victor Ponta în direct la România TV.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Circ la marginea Bucureștiului, cu Nicușor și Aurelian
Articolul următor100% TU DECIZI! Dacian Cioloș, fiu de milițian și văr cu șef din “Doi și-un sfert”