Victor Ponta a declarat marți, la un post TV, că nu vede la guvernanți niciun fel de politică economică a României. Fostul premier s-a întrebat ce va face Guvernul până la anul, când expiră plafonarea prețurilor la energie și gaze. Asta pentru că după ce măsura va expira, prețurile își vor continua creșterea. Ponta a mai spus că nu susține taxarea mai mare.

„M-am uitat pe Ordonanța 27, am vorbit și eu cu oameni care mă învățau înainte. Ordonanța cu plafonarea prețurilor la energie și la gaze… Și mi-au spus: ”domnule, te costă în 2022, statul român, 22 de miliarde de lei, adică 5 miliarde de euro și ceva”. Nu e rău asta.

Întrebarea e ăștia 5 miliarde de euro te ajută cu ceva sau la anul pe vremea asta suntem mai rău decât acum? Că o să se ridice plafonarea aia. Se întâmplă ceva până la anul, faci ceva până la anul? Adică eu te pun acum pe aparate, îți dau oxigen, dar între timp corpul tău trebuie să se însănătoșească. Altfel, când scot aerul, mori, nu? Cam asta e chestia cu economia asta

Eu nu văd la dl Ciucă, e militar, deci e normal, nici la ministrul de Finanțe care e politica economică a României”, a declarat Victor Ponta, pentru B1 TV.

Victor Ponta nu e de acord cu schimbările de taxare vehiculate

Fostul premier a mai spus că în această perioadă de criză nu e indicat să se umble la sistemul de impozitare. Taxarea mai mare nu va face decât să-i alunge pe cei care au bani să investească, a dat el de înțeles.

„Politica fiscală poate să sprijine economia, cum eu cred că am sprijinit cu scăderile alea de taxe, sau poate să încurce cu măririle de taxe. Într-o perioadă de acest gen, mie mi se pare că discuțiile astea zilnice despre măriri de taxe sperie vânatul, ca să zic așa….”, a continuat Ponta.

Cât despre inflațiile record din Europa și SUA, Victor Ponta a spus că Vladimir Putin a invadat Ucraina și „e un criminal”, dar nu el „ a printat euro și dolari”.

„Când aud în fiecare zi că și-a mai luat niște sanțiuni împotriva Rusiei, ”bravo, foarte bine”, numai că după ce s-au aplicat sancțiunile, cresc prețurile la petrol și gaze, Rusia încasează mai mulți bani și noi plătim mai mult”, a mai remarcat fostul prim-ministru.

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentFostul ministru Costel Alexe și fostul director general al Liberty Galați, Bogdan Grecu, trimiși în judecată pentru corupție
Articolul următorȘedință de urgență în coaliție pe tema scumpirii carburanților. Haos după ce PSD a propus plafonarea prețului la 7 lei/litru