Liderul Pro România, Victor Ponta, a apreciat marți la Antena 3 că „PSD are sindromul Stockholm” (în care ostaticii devin atașați de agresorii lor), acceptând să voteze legea guvernului privind starea de alertă. Ponta a adăugat că parlamentarii Pro România nu vor vota proiectul de lege.

„Cred ca PSD are sindromul Stockholm. Cu cât îi înjură mai tare Iohannis…Noi nu o să votăm legea”, a declarat Ponta la Antena 3.

Definiția sindromului Stockholm a fost inspirată dintr-o luare de ostatici în Suedia. Un psihiatru american, Frank Ochberg, a definit trei criterii ale sindromului: “ataşamentul sau chiar iubirea” ostaticului pentru persoana care l-a făcut ostatic, reciprocitate din partea acestuia din urmă şi un dispreţ comun pentru lumea exterioară.

Luările de ostatici încep în general într-o manieră brutală, cu ostatici paralizaţi de frică, care nu mai reuşesc să se gândească la altceva decât la moartea lor.

“Foarte repede, li se neagă dreptul de a vorbi, de a se mişca, de a merge la toaletă, de a mânca. Pe urmă, li se oferă acest dar al vieţii şi, în momentul în care îl primesc, ei simt (…) ceea ce simţim cu toţii când suntem bebeluşi şi suntem aproape de mamele noastre”, a explicat Frank Ochberg.

Articolul precedentPSD, Pro România, ALDE și UDMR anunță înfiinţarea Comisiei comune de anchetă a Parlamentului pentru Operaţiunea Sparanghelul
Articolul următorLiderul Pro România, Victor Ponta: Cel mai bun pentru România este un guvern de uniune