Instanța a decis în primă instanță ca Ioan Niculae să fie lăsat liber la doar trei luni de când a ajuns în spatele gratiilor. Nu este prima solicitare pe care omul de afaceri a făcut-o în acest sens, însă acum are și aviz favorabil de la Penitenciar și de la judectori, în primă instanță. El a fost arestat în luna februarie, când a primit o condamnare de cinci ani de închisoare cu executare pentru corupție în dosarul ”Interagro”.

Judecătorii au decis, miercuri, că Ioan Niculae poate fi eliberat condiționat. Soluția de astăzi nu este definitivă, putând fi atacată la Tribunal.

În cazul său, fracția de pedeapsă impusă în cazul deținuților care au vârstă de peste 60 de ani a fost executată încă din luna februarie, atunci când a fost condamnat.

Omul de afaceri a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro. Instanța i-a interzis lui Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentPonta: „Doar in primele 3 luni ale anului 2021 am “trimis” in alte tari peste 5 miliarde de euro din banii romanilor”
Articolul următorEXCLUSIV De unde ar fi primit Dan Barna informațiile din ancheta DLAF