Am intrat în ultimele zile de campanie electorală. Pentru toată lumea este evident blatul pe care l-a orchestrat alianţa politico-imobiliară dintre PSD, PNL și USR. Da, chiar și USR, care, de fapt a preluat o anumită aripă a PNL prin venirea traseistului Marius Bodea, grupare care va asigura, după alegeri, legătura cu ”binomul de Iași” PSD-PNL, susține candidatul Pro România la Primăria Iași, Sorin Avram Iacoban.

”Relația dintre aceste partide mai vechi sau mai noi s-a coagulat în jurul unor proiecte mai largi coordonate de grupurile locale de interese de afaceri, care doresc ca, prin politicienii obedienți din toate partidele menționate, să controleze administrația locală, indiferent de care vor fi la alegeri opțiunile electoratului.

Doar PRO România a fost cea care a atacat mafia construcțiilor din Iași, care a creat actualul haos din domeniul imobiliar.

PSD, PNL, chiar și USR au desemnat pe funcții eligibile doar persoanele agreate de grupurile de interese care îi finanțează, chiar dacă astfel au trebuit să renunțe la punerea în practică a principiilor pe care le promovează declarativ în timpul campaniei electorale.

Liderii formali ai acestor partide vizează să își primească recompensa la alegerile parlamentare sau din viitoare combinaţii imobiliare şi afaceri oneroase cu statul. Sunt oameni cu experiență politică, ce au înţeles că a se devora reciproc în campania electorală, şi nu numai, este egal cu pierderea prăzii.

Cât despre doamna Cosette Chichirău, ne-am edificat cu toții că are o înțelegere cu PSD Iași. Ați văzut și că, din punctul său de vedere, Iașul nu are nevoie de o autostradă. Pentru doamna Chichirău nu există în Iași zone și persoane defavorizate, care au nevoie de sprijinul Primăriei Iași pentru necesități de bază: drumuri, canalizare și apă, grădinițe și creșe. A luptat declarativ împotriva traseismului politic, dar a acceptat venirea în USR Iași a peste 60 de candidați proveniți de la alte partide. Este un exemplu clasic din specia deja cunoscută a politicienilor activi doar în campania electorală.

Calculele meschine ale celor două mari partide, PNL și PSD, la care putem adăuga, fără să greșim, ”echilibristica” lui Petru Movilă și ”echidistanța” USR-istă, au ţinut în stagnare oraşul şi judeţul.

În acest context, la Iaşi nu am avut o dezbatere electorală, nu am avut practic decât o imitaţie ieftină a unei competiţii politice. Este şi normală, în aceste condiţii, apatia sau nedumerirea unei părţi a electoratului.

Toți acești politicieni sunt compromiși și și-au consumat tot capitalul de încredere bazându-se că îi pot induce în eroare pe ieșeni. Totuşi, Iaşul rămâne locul unor surprize, pentru că au ignorat multe lucruri esenţiale.

Dinamica în creştere a populaţiei este un vehicul al schimbării pe care, ca simpli negustori de voturi şi influenţă, Alexe şi Chirica nu o pot anticipa. În al doilea rând, cetăţenii din grupurile vulnerabile, oamenii din cartierele uitate de administraţia Iaşului, nu mai pot tolera proza ieftină și golită de conținut a doamnei profesor Gavrilă, temele de campanie futuriste ale domnului Chirica, doctoratul … pardon, plagiatul domnului Alexe, sau elitismul autodeclarat a doamnei Chichirău. Nici faptul că Maricel Popa a irosit banii pe nimic. Sau poate că, din punctul dumnealui de vedere nu i-a irosit. Dar acest aspect va fi clarificat de anumite instituții ale statului, iar situația cred că îi produce un mare disconfort.

Partidul PRO România a fost singurul care a atacat înțelegerea dintre PSD şi PNL şi modul şiret în care şi-au traficat zonele de interes și legăturile invizibile, dar trainice, cu PMP și USR. Am fost singurii care i-am denunțat public pe candidaţii acestor partide şi le-am devoalat minciunile şi proiectele fantasmagorice. Le-am confruntat ”performanţele” manageriale cu realitatea tristă a subdezvoltării comunității ieșene.

Duminică, 20 septembrie, la Iași a avut loc un adevărat desant al Guvernului liberal, condus de premierul Ludovic Orban. Atunci s-a consumat una din cele mai mari umiliţe din ultimile 3 decenii pentru cetăţenii ieşeni. Au vizitat un câmp pustiu, unde va fi construit cândva Spitalul Regional de Urgențe și au transmis ieșenilor niște promisiuni amăgitoare despre proiecte care se vor face în zonă. Nimic despre ce au făcut liberalii pentru Iași în ultima perioadă, de când sunt la guvernare.

Fără pic de ruşine, PSD și USR nu au avut niciun punct de vedere, nu au comentat nimic. Domnilor, pe cine reprezentaţi de fapt? Credeţi că nu înţelegem cum v-a fost cumpărată tăcerea de către grupurile de interese. Credeţi că cetăţenii demni ai Iaşului nu vor penaliza această umilință la care i-a supus administrația liberală?

Vă asigur că nu mă voi opri aici. Pe mine, Sorin Avram Iacoban, aceşti complici nu mă pot cumpăra. Mă voi opune în continuare mafiei politico-imobiliare din Iaşi, intereselor  mascate din lumea politică, pentru ca oraşul să aibă o şansă la dezvoltare. Suntem obligaţi să luptăm pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a cetăţenilor Iaşului. Adeziunea oamenilor care cred în PRO România ne obligă să nu tolerăm umilirea continuă a Iaşului şi a Moldovei.

Domnilor politicieni! Vă aștept după alegeri să stăm la aceeași masă pentru a contura programul de dezvoltare al Zonei Metropolitane și a județului Iași pentru următorii 30 de ani. Asta, dacă, bineînțeles, veți primi aprobarea grupurilor de interese pe care le reprezentați fiecare!

Votați PRO România, poziția 6 pe buletinul de vot.

Sorin Avram Iacoban și echipa PRO România care candidează la Primăria Municipiului Iași și Consiliul Local Iași”, se spune în comunicatul remis redacției.

 

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentUltimul sondaj IMAS înainte de alegeri: PSD scade sub 20%, PNL crește la aproape 35%
Articolul următorTablete gratuite pentru 33.000 de elevi din Sectorul 5