Premierul Nicolae Ciucă a declarat vineri, în şedinţa de Guvern, că pe agendă se află o ordonanţă care uniformizează şi aliniază toate prevederile anterioare legate de asigurarea sporurilor pentru tot sectorul de administraţie care lucrează cu fonduri europene. Şeful Executivului a precizat că trebuie să fim conştienţi că avem 30 de miliarde de euro în PNRR, avem alte aproape 60 de miliarde de euro prin fondurile din cadrul multianual financiar 2014-2020 şi 2021-2027.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că cea de-a doua Ordonanţă de urgenţă este o ordonanţă care vine şi practic uniformizează, aliniază toate prevederile anterioare legate de asigurarea sporurilor pentru tot sectorul de administraţie care lucrează cu fonduri europene.

”Nu este vorba despre sporuri în plus ci este vorba despre o uniformizare a acestor prevederi. Trebuie să fim conştienţi că avem 30 de miliarde de euro în PNRR, avem alte aproape 60 de miliarde de euro prin fondurile din cadrul multianual financiar 2014-2020 şi 2021-2027. Pentru PNRR, cei care lucrează că aceste fonduri sunt plătiţi din banii de la bugetul de stat, pentru cei care lucrează cu fonduri de coeziune, banii sunt asiguraţi prin aceste fonduri europene”, a explicat premierul.

Nicolae Ciucă a menţionat: ”Pentru a nu mai avea aceste elemente de diferenţă de la un minister la altul, am considerat necesar că avem această procedură, ca să ne asigurăm că avem capacitatea administrativă să putem să atragem fiecare eurocent, pentru că sunt foarte importante fondurile, astfel încât să ne menţinem în echilibru economia şi să ne asigurăm tot ce ne-am propus prin PNRR şi prin Planul de guvernare”.

Sursa: Adevarul Zilei

Articolul precedentPreviziuni SUMBRE: românii nu scapă de valul de scumpiri – Rata inflației va scădea abia la jumătatea anului 2024
Articolul următorAnchetă DNA la sediul IGSU, pentru o achiziție de 5 milioane de euro. Reacția lui Raed Arafat