Europarlamentarul Corina Crețu acuză Guvernul României de lipsă de transparență în privința PNRR. Crețu solicită Guvernului să comunice modul în care vrea să corecteze problemele din plan.

„Peste jumătate din țările Uniunii Europene au deja sau vor avea aprobate și lansate Planurile lor Naționale de Redresare și Reziliență (PNRR) până la finalul acestei săptămâni. Din păcate, România se află în continuare în afara programului pe termen scurt al Comisiei Europene privind aprobarea și lansarea PNRR ‼️

Situația PNRR-ului pe care l-a înaintat Guvernul României Comisiei Europene rămâne la fel de netransparentă. În timp ce tot mai multe astfel de Planuri de relansare economică sunt aprobate la Bruxelles, documentele trimise de Guvernul de la București sunt în continuare în evaluare.

De altfel, chiar Guvernul României a solicitat prelungirea perioadei de evaluare cu o lună. Suntem aproape de finalul acestei perioade de grație solicitate de Guvern și nu știm care e stadiul PNRR – ce s-a schimbat, ce a rămas la fel, ce s-a adăugat sau a fost eliminat, cum au fost îndreptate gafele pe care le conținea documentul în forma sa trimisă acum o lună?

Imagine

Cred că ar fi trebuit ca, după criticile din partea Comisiei Europene, Guvernul să fi acționat rapid și să comunice modul în care a înțeles să remedieze situația. Nu a fost cazul. Mă tem că multe întrebări vor rămâne fără răspuns, iar odată aprobat Planul României, mașinăria de PR va urmări să acopere orice urmă de dezbatere rațională pe marginea destinației fondurilor.

Imaginea atașată prezintă cronologia aprobării și lansării PNRR-urilor depuse de diferite țări europene. Zilele următoare vor fi lansate cele ale Sloveniei și Lituaniei. Din păcate, România mai are de așteptat”, a spus Corina Crețu, pe pagina ei de Facebook.

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentCulisele statului paralel | Caz-școală de politizare a Transelectrica: Florin Cîțu i-a revocat pe aleșii lui Orban. Ce urmări poate avea decizia pentru România
Articolul următorFlorin Ionel Moise, numit președinte al Agenției Naționale de Integritate