Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că Franţa şi Germania vor “să dea Europei puteri concrete” în domeniul sănătăţii, după experienţa pandemiei de COVID-19, relatează DPA şi AFP, citat de agerpres.

Crearea unei “Europe a sănătăţii trebuie să devină prioritatea noastră”, a declarat luni Emmanuel Macron în cadrul unei conferinţe de presă susţinute împreună cu Angela Merkel privind răspunsul european la criza de coronavirus.

Au existat “neajunsuri, egoism şi întârzieri” în răspunsul iniţial al UE la pandemie, a recunoscut Macron.

“Voinţa noastră este să dotăm Europa cu competenţe foarte concrete în materie de sănătate. Cu stocuri comune de măşti şi teste, cu capacităţi de achiziţie comune şi coordonate pentru tratamente şi vaccinuri, planuri de prevenţie împărtăşite ale epidemiilor, metode comune pentru identificarea cazurilor. Această Europă a sănătăţii nu a existat niciodată, trebuie să facem din ea prioritatea noastră”, a afirmat preşedintele francez în faţa presei.

Sursa: Realitatea Din ALDE

Articolul precedentIoana Petrescu, avertisment dur: “Efectele crizei economice se vor face simțite și mai puternic în câteva luni”
Articolul următorVictor Ponta despre coronavirus: România are un număr mare de morți din cauza accidentelor de mașină. Și asta înseamnă că ar trebui să oprim circulația?