Începerea anului şcolar în actualele condiţii sanitare riscă să declanşeze o adevărată bombă epidemiologică, a declarat, într-un comunicat de presă, senatorul Emilia Arcan, candidatul PRO România pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, informează Agerpres.

Parlamentarul susţine că redeschiderea unităţilor de învăţământ fără un plan concret de dezinfecţie şi suport reprezintă o măsură cu efectele sanitare incontrolabile.

Senatorul Emilia Arcan a cerut înfiinţarea de urgenţă a unui comandament de acţiune la nivel local.

“Autorităţile din Neamţ, de la Consiliul Judeţean la primării, Direcţia de Sănătate Publică, experţii în epidemiologie şi reprezentanţii firmelor specializate în furnizarea de servicii şi produse de dezinfecţie trebuie să se reunească pentru a pune la punct un plan de măsuri concrete pentru a preveni infectarea copiilor şi a cadrelor didactice cu COVID-19”, a declarat senatorul Emilia Arcan.

Candidatul PRO România la preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ susţine că sunt puţine şcoli pregătite pentru a începe cursurile în condiţii de siguranţă.

“Mă refer de la modul în care sunt aşezate băncile, la condiţiile de igienă! Există lipsuri majore în multe dintre unităţi, generate în primul rând de lipsa banilor. Şcolile sunt subfinanţate şi nu au fondurile necesare pentru achiziţia de dezinfectanţi, de produsele absolut necesare în această perioadă”, a precizat senatorul PRO România Neamţ.

Potrivit Emiliei Arcan, autorităţile locale trebuie să stabilească un mecanism concret de suport pentru funcţionarea şcolilor.

“Trebuie să găsim rapid sursele de finanţare şi modalităţile de asigurare a unui flux continuu de produse dezinfectante pentru şcoli, să identificăm un plan concret de dezinfecţie, care să fie respectat cu sfinţenie în toate unităţile de învăţământ, iar cadrele didactice şi personalul auxiliar să beneficieze de pregătirea necesară pentru a se adapta noilor condiţii din unităţile de învăţământ”, a completat Emilia Arcan.

Senatorul PRO România Neamţ a făcut apel la comunităţile locale, la specialiştii dispuşi să sprijine pregătirea şcolilor pentru deschidere dar şi la oamenii cu posibilităţi să sprijine familiile sărace cu copii.

“Sunt multe familii care, din păcate, nu au bani pentru a asigura copiilor măşti de protecţie. În condiţiile în care Guvernul şi autorităţile judeţene nu par a fi interesate de acest aspect, este nevoie de ajutorul comunităţii. Noi, la PRO România, am trecut deja la fapte şi vom oferi familiilor defavorizate sprijinul necesar pentru a-şi putea trimite copiii la şcoală. În aceste momente, trebuie să uităm de politică, de campanie şi să ne focusăm pe rezolvarea acestei situaţii. Doar că rezolvarea definitivă nu poate veni doar de la noi. Mizez pe implicarea tuturor celor cu responsabilităţi să ajute copiii să meargă la cursuri”, a mai declarat senatorul Emilia Arcan, candidat PRO România la preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ.

Articolul precedentMircea Negulescu, noi dezvăluiri. Înregistrări șocante: amenințări cu închisoarea
Articolul următorAEP anunță că a centralizat evaluările pentru aproape 15.800 de secţii de votare, referitor la răspândirea coronavirusului