Parchetul General intervine în scandalul iscat în jurul deputatului Aurel Bălășoiu dat afară din PSD. După ce au apărut stenograme și imagini indecente cu acesta, pe surse, procurorii au intrat pe fir și au deschis o anchetă. Se fac cercetări în două dosare penale, ambele cu acuzații de viol. Deși cercetările îl vizează pe deputatul Bălășoiu, procurorii nu l-au pus încă sub acuzare, pentru ca deocamdata sint vizate doar faptele, nu si persoanele. In paralel, avem si o reactie din partea Bisericii Ortodoxe Române. Oficialii BOR neagă faptul că Înalt Preasfințitul Teodosie le-ar fi făcut cunoștință minorului și deputatului Bălășoiu. Dupa anuntul Parchetului, au venit reactii si de pe scena politica. Președintele Senatului Alina Gorghiu spune ca este inadmisibil ca în Parlament să existe un deputat cercetat penal pentru viol. 

Parchetul cercetează cazul și a deschis două dosare penale: unul pentru infracțiunea de act sexual cu un minor și cel de al doilea pentru viol – după ce presupusa victimă a depus plângere. Ambele dosare sunt in rem, menționează procurorii. Ceea ce înseamnă că parlamentarul PSD nu a fost chemat încă să fie pus sub acuzare. Atât el, cât și ceilalți implicați în acest scandal, vor fi citați la Parchetul General să dea explicații.

Bărbatul de la care ar fi pornit scandalul continuă să facă declarații halucinante. Acesta îl acuză pe Înalt Prea Sfințitul Teodosie că le-a făcut cunoștință deputatului și minorului. Potrivit surselor Realitatea Plus, bărbatul a fost deja audiat de polițiști.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, dezminte acuzațiile.

” IPS Teodosie nu are legătură cu cazul deputatului Aurel Bălășoiu, pe care l-a văzut doar la slujbele oficiate pentru un bolnav, apropiat al deputatului.  Avem serioase îndoieli cu privire la credibilitatea informațiilor pe care Cristi Călin le lansează cu referire la IPS Teodosie, câtă vreme, după cum însuși declară în interviu, acționează din frustrare pentru faptul că a fost exclus din monahism și exmatriculat de la două Facultăți de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creștină”, a spus Eugen Tănăsescu.

VEZI ȘI: ÎPS Teodosie se delimitează de scandalul deputatului Bălășoiu

Aurel Bălășoiu susține că a studiat imaginile și nu îl cunoaște pe tânăr. Între timp, deputatul a fost exclus și din PSD.

Președintele Senatului, Alina Gorghiu, a reacționat după anunțul Parchetului. Aceasta spune că, dacă Bălășoiu nu își va da demisia, va iniția o petiție și va strânge semnături. Conform lui Gorghiu, e nevoie de o reacție fermă la cel mai înalt nivel, fiind vorba despre ”o infracțiune oribilă”. 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentEduard Hellvig: „Marele câștig al acestui mandat a fost separarea de politică, absolut normală într-o societate democratică”
Articolul următorTraian Băsescu, afaceri cu iz rusesc. Bani și influență la cel mai înalt nivel – suspiciuni grave asupra firmei Euroconstruct. Pe cine finanțează MOSCOVA? Și de ce