Liderul democraților din Senatul american i-a cerut joi vicepreşedintelui Mike Pence să-l demită pe preşedintele Donald Trump, ca urmare a violenţelor comise de susţinătorii acestuia miercuri la Capitoliu, sediul Congresului american, relatează AFP, citat de realitatea.net

Democratul Chuck Schumer i-a cerut republicanului Mike Pence să invoce cel de-al 25-lea amendament din Constituţie, care permite vicepreşedintelui şi unei majorităţi a cabinetului să-l declare pe preşedinte “INAPT” pentru îndeplinirea atribuţiilor şi să-l îndepărteze de la putere.

“Dacă vicepreşedintele şi cabinetul refuză” să facă acest lucru, “Congresul ar trebui să se reunească pentru a demara o procedură de destituire a preşedintelui”, a adăugat Chuck Schumer. “Acest preşedinte nu ar trebui să mai rămână în funcţie o zi”, a insistat el.

Dacă multe voci democrate s-au ridicat pentru a cere demiterea din funcţie a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump prin acest amendament sau printr-o procedură de destituire (“impeachment”), sunt puţini republicani care ar face acest lucru, conform agenţiei de presă citate.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentProcurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de fostul ministru al mediului și un angajat al Liberty Galați
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 133. Efectul Cumpănașu pe TikTok: suntem pe un teren minat