Liderii coaliției de guvernare PNL PSD UDMR au decis, luni, într-o ședință, că PSD va avea 20 de prefecți, PNL – 18, iar UDMR – 4, spun surse politice.

Potrivit unor surse politice la Galați propunerea de prefect ar putea fi un fost candidat la Primăria Tecuci,  Claudiu Sorin Gavril. Acesta s-a clasat pe locul 2, la o diferență de doar 153 de voturi de actualul primar PNL. Acesta însă a candidat din partea Partidului Uniunea Independentă pentru Tecuci. Cei doi subprefecți ar urma să revină PNL și minorităților naționale. La Buzău prefect va rămâne actualul prefect, Daniel Țiclea, numit în funcție în urmă cu două luni. Subprefecți ar urma să fie numiți de PSD. La Brăila prefectul va fi numit de PSD, astfel că actualul prefect ar putea să-și încheie mandatul după mai puțin de trei luni de la instalare. 

Lista negociată între partide este următoarea:

Alba – PNL

Arad – UDMR

Argeș- PNL

Bacău – PSD

Bihor – PNL

Bistrița-Năsăud – PSD

Botoșani – PNL

Brașov – PNL

Brăila – PSD

Buzău – PNL

Caraș-Severin – PSD

Călărași – PNL

Cluj – PNL

Constanța – PNL

Covasna – UDMR

Dâmbovița – PSD

Dolj – PSD

Galați – PSD

Giurgiu – PSD

Gorj – PNL

Harghita – UDMR

Hunedoara – PNL

Ialomița – PSD

Iași – PSD

Ilfov – PSD

Maramureș – PNL

Mehedinți – PSD

Mureș – PNL

Neamț – PSD

Olt – PNL

Prahova – PSD

Satu Mare – PSD

Sălaj – UDMR

Sibiu – PNL

Suceava – PNL

Teleorman – PNL

Timiș – PSD

Tulcea – PSD

Vaslui – PNL

Vâlcea – PSD

Vrancea – PSD

București – PSD, care a candidat 

Articolul precedentVictor Ponta: ”Nu cred ca oamenii o sa stea inchisi in case de Craciun si Revelion. Nu e bine sa impui niste reguli care oricum nu ajuta”
Articolul următorVictor Ponta despre scandalul Șoșoacă în presa italiană: ”Ne-au făcut harcea-parcea tot timpul. Noi nu am avut nicio politică de stat de a ne apăra”