Invitații Ancăi Alexandrescu, realizatoarea emisiunii ”Culisele statului paralel”, au vorbit, vineri, despre actuala criză politică. După ce social-democratul Dumitru Coarnă a acuzat că oamenii din Guvern ”deservesc alte interese”, consultantul politic Dorin Iacob și jurnalista Ada Meseșan au analizat cauzele care au dus la actuala situație. 

Social-democratul Dumitru Coarnă a anunțat că el și PSD vor vota orice moțiune de cenzură, astfel încât Guvernul Cîțu să plece. Acesta a acuzat actualul Executiv că este ”o marionetă”.

”România nu mai e de mult un stat suveran. Acest guvern este marionetă, plin de oameni care deservesc alte interese. 
Voi vota orice moțiune de cenzură depusă de oricine. Dacă AUR depune moțiune, PSD va vota, indiferent de text. Din perspectiva tehnică, obiectivă, prioritatea este plecarea acestui guvern. 
Ieri și azi am fost în teritoriu, din 10 oameni, 9 ne-au spus ”terminați cu ăștia!”, a declarat social-democratul. 

Dorin Iacob a subliniat că Florin Cîțu nu mai este conectat cu realitatea.

”În spatele partidului sunt voturi, milioane de oameni. Discursul din societate că un partid e rău, nefrecventabil este un discurs prostest, un politicianism ieftin.
Când arăți cu degetul un partid, cataloghezi oamenii care l-au votat. Tribalizarea României din cauza acestui discurs îi dă o calitate domnului Cîțu: ne limpezește la cap. Ce face e să înțelegem că românii stau în spatele partidului. Comportamentul PSD și USR-PLUS de a-și găsi un drum comun vine din ceea ce le cere publicul. 
Cîțu nu mai e conectat cu realitatea, liberalii nu vor să se deconecteze de la el și să se conecteze la realitate”, este de părere analistul politic. 

La rândul său, jurnalista Ada Meseșan a criticat faptul că există o ruptură între oamenii politici și nevoile populației.

”Ce mă deranjează la această criză este ipocrizia maximă care se revarsă pe public, care are trei obiective: situația economică a familiei, sănătatea și educația. 
Oamenii politici au ca obiectiv scandalul și care e mai puternic ca celălalt. Este o ruptură între o tabără și cealaltă. 
Au dreptate oamenii. Eu sunt de dreapta și sunt deranjată de minciună, incoerență și impostură. Mă deranjează și că ne iau toți de proști, inclusiv PNL și premierul.
Mă simt luată de fraieră de liderii USR-PLUS, care vin să ne spună acum că sunt marii reformiști, dar știu – și îmi asum ce spun – că vor să controleze justiția pentru a o folosi ca o armă. Cei de la AUR folosesc și ei această criză”, a spus jurnalista. 

CITEȘTE ȘI: „Florin Cîțu dă dovadă de ipocrizie maximă chiar în propriul partid”

Articolul precedentCulisele statului paralel | De ce nu demisionează miniștrii USR-PLUS și cum explică alianța cu AUR
Articolul următorAnca Alexandrescu: „Klaus Iohannis nu face decât să ducă PNL-ul în gard. Riscă să ia sub 10% la următoarele alegeri”