Fostul deputat PSD Cristian Rizea a afirmat, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere de la Realitatea Plus, că în opinia sa Mircea Geoană nu va mai rezista mult timp în postul de secretar general adjunct al NATO. Rizea a invocat în acest sens atât legăturile cu serviciile rusești și cu Securitatea ale tatălui și ale soacrei lui Geoană, cât și de propriile acțiuni din vremea în care conducea PSD.

 

“Mircea Geoană nu are cum să rămână în această poziție (de secretar general adjunct al NATO – N.R.) indiferent cât lobby și-a făcut la nivelul SUA și al altor state puternice, membre NATO. Eu cred că acest om nu mai are ce căuta acolo. (…) Problema lui este că a primit foarte mulți bani în timpul campaniei electroale din 2009, pe care i-a dus în Israel, lucru de care nu s-a vorbit niciodată. (…) Aici intervin și probleme legate de Margareta Costea (soacra lui Mircea Geoană), un om cu foarte mare influență încă din vremea lui Ceaușescu, așa cum a confirmat și Ioan Talpeș. Există niște conexiuni, tatăl lui M. Goeană, soacra sa, care și-a luat certificat de revolutionar în februarie 1990, ca să-și acopere relația cu Securitatea,” a afirmat Rizea.

Fostul deputat a invocat și scrisoarea pe care a trimis-o presei internaționale și în care a relatat toate acuzațiile la adresa lui Mircea Geoană.  

Eu cred că la ora actuală și i-am transmis pe un canal neoficial și lui Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO (…) că Mircea Geoană este un infiltrat al Rusiei la vârful NATO, cea mai mare alianță militară la nivel mondial. De aceea cred că toate aceste aspecte cineva le va limpezi curând”, a mai afirmat Rizea.

 

Articolul precedentRizea, la “Jocuri de Putere”: Ponta a dat ordin, prin Maior, să fie eliminat Vanghelie
Articolul următorMarian Vanghelie, despre implicarea Serviciilor în politică: Ponta, Maior și Coldea stabileau cine va fi arestat. Fostul edil promite dezvăluiri explozive