Europarlamentarul Corina Creţu a declarat luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa, că îşi doreşte un nou mandat la Bruxelles şi că speră la o alianţă între Pro România şi PSD pentru alegerile europarlamentare din 2024.

La conferinţa de presă a fost prezent şi preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, care este vicepreşedinte al partidului la nivel naţional şi care s-a declarat un susţinător al colaborării cu Pro România.

Corina Creţu consideră că poate ajuta în continuare România de la Bruxelles şi şi-a declarat intenţia de a candida la alegerile din iunie 2024.

“Eu, personal, consider că nu pot ajuta mai bine România din altă parte, decât de la Bruxelles. Sunt deja de 16 ani acolo, cei care cunosc realitatea din instituţiile europene ştiu foarte bine că este foarte greu să câştigi, să deschizi uşi, să te cunoască lumea şi practic să îşi impui punctele de vedere. (…) Sunt nu numai dispusă, sunt dornică să ajut în continuare România, pentru că va veni o etapă foarte grea pentru ţară, şi cred că este nevoie de tineret foarte mult, dar şi de oameni cu experienţă (…). Da, îmi doresc să candidez şi sper într-o alianţă Pro România – PSD”, a spus Creţu.

Fostul comisar european a adăugat că şi-ar dori să fie replicată alianţa existentă la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud între PSD şi Pro România la nivelul întregii ţări şi că “imensa majoritate” a colegilor săi de partid îşi doreşte revenirea în PSD.

Liderul PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a vorbit despre o fuziune între cele două partide, proiect care ar trebui implementat în prima parte a anului viitor.

“Cred că nu vă aşteptaţi la vreun răspuns surpriză din partea mea. Noi avem o alianţă funcţională foarte bună însă eu sunt un susţinător al unei astfel de colaborări şi, dacă mă întrebaţi pe mine, eu aş merge mai departe, chiar la un proiect comun, la o fuziune între Pro România şi PSD. Sunt foarte mulţi colegi de-ai noştri alături de care am lucrat. Eu am păstrat relaţiile şi mi-am asumat şi în perioadele în care relaţia lui Victor Ponta cu PSD nu a fost cea mai bună, a lui Mihai Tudose, a lui Marian Neacşu. (…) Cred că este un moment oportun ca între conducerile celor două partide să existe o discuţie serioasă despre un astfel de proiect, care ar trebui făcut în prima parte a anului viitor”, a afirmat Moldovan.

La alegerile locale din 2020, PSD Bistriţa-Năsăud a încheiat alianţe electorale pentru primării şi Consiliul Judeţean alături de Pro România şi ALDE. 

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentCare sunt numele vehiculate din partea fiecărui partid pentru Primăria Capitalei – Cine va face alianță pentru a-l da jos pe Nicușor Dan
Articolul următorPiedone nu este interesat să candideze pentru funcția de Primar General al Capitalei: “Sunt dedicat cetățenilor din sectorul pe care îl conduc”