Fostul comisar european Corina Crețu trage un semnal de alarmă cu privire la fondurile europene ce trebuiau investite în magistrala de metrou M6 Gara de Nord – Băneasa. Pentru că lucrările nici măcar nu au început, deși ar trebui finalizate până în 2023, România poate pierde definitiv banii alocaţi.

„O veste realmente îngrijorătoare: banii europeni pentru Magistrala de Metrou M 6 Gara de Nord – Băneasa riscă să fie pierduţi ‼️ În februarie 2019 am semnat, în calitate de comisar european pentru politică regională, alocarea a peste jumătate de miliard EUR (517 milioane EUR) pentru construcţia liniei de metrou 6. Am avut zeci de şedinţe cu DG Regio şi cu autorităţile române până am ajuns la această decizie, pe care am urgentat-o tocmai pentru ca banii să fie folosiţi cât mai devreme şi să înceapă lucrările”, a scris Corina Creţu luni pe Facebook.

Cofinanțarea europeană ar urma să asigure construcția unei secțiuni de 6 kilometri din linia de metrou, asigurând legătura cu linia de metrou M4 (Gara de Nord – Lac Străulești), construcția a șase noi stații de metrou subterane între zona 1 Mai și complexul comercial Băneasa, precum și achiziționarea a douăsprezece garnituri de metrou, fiecare cu câte șase vagoane.

Doar că se apropie termenul limită, iar autoritățile române nu au demarat proiectul.

“Investiția ar fi fost un real beneficiu pentru locuitorii Capitalei, precum și pentru turiști, care ar fi beneficiat de servicii de transport moderne către și dinspre Aeroportul Internațional Otopeni”, mai spune Corina Crețu.

Articolul precedentAEP anunţă oficial că miercuri, 29 iulie, începe perioada electorală pentru alegerile locale
Articolul următorCu 353 de persoane la Terapie Intensivă, România este pe locul cinci în Europa, ca număr total de pacienți în stare gravă