Coaliția aprobă, în sfârșit, pachetul de măsuri de sprijin pentru populație. La ora 16:00, liderii Coaliției se reunesc în ședință pentru a face anunțul. În contextul în care criza scumpirilor se adâncește, 12 milioane de români vor beneficia de facilități precum vouchere, tichete sau reducerea accizei la carburant. 

Liderii coaliţiei de guvernare urmează să prezinte, astăzi, pachetul de măsuri economice şi sociale ce urmează să fie luate în contextul valului de scumpiri din ultima perioadă.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, săptămâna trecută, că măsurile economice şi sociale cuprinse în pachetul “Sprijin pentru România” reprezintă un plan de 4 miliarde de euro, care va atenua efectele crizelor multiple din această perioadă.

“PSD a pregătit un plan de măsuri economice şi sociale pe care îl vom discuta şi adopta foarte repede în coaliţie. Pachetul ‘Sprijin pentru România’ este un plan de 4 miliarde de euro venit în sprijinul oamenilor, comunităţilor şi firmelor româneşti. Este un plan de măsuri îndrăzneţ, care va atenua efectele crizelor multiple pe care le traversăm. Este un plan care va pune România în mişcare şi spun asta pentru că multe dintre măsuri sunt orientate atât către protecţia pensionarilor, familiilor cu copii şi salariaţilor cu venituri mici, cât şi către revitalizarea investiţiilor şi susţinerea economiei”, a explicat liderul PSD.

El a precizat că o parte din suma necesară implementării acestor măsuri va fi acoperită din fonduri europene.

Printre măsurile propuse se numără acordarea de vouchere de 50 de euro, la două luni, pentru persoanele şi familiile cu venituri mici pentru cumpărarea de alimente de bază, majorarea valorii bonurilor de masă, majorarea normei de hrană pentru pacienţii din spitale şi pentru copiii din orfelinate.

Totodată, cei 156.000 de elevi cu burse sociale ar urma să primească vouchere de 30 de euro, lunar, până la finalul anului, cu excepţia lunilor iulie şi august, pentru alimente, rechizite şi haine.

Potrivit lui Ciolacu, în coaliţie s-a discutat şi posibilitatea ca românii să îşi poată amâna ratele la bancă, după ce s-a ajuns la un acord cu băncile pe acest subiect. El a menţionat că există o discuţie şi despre continuarea acordării şomajului tehnic care a fost reglementat în timpul stării de alertă.

Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut, miercuri, miniştrilor să finalizeze elementele de analiză şi de impact pentru măsurile socio-economice destinate protejării populaţiei şi a economiei, astfel încât, luni, setul de măsuri care va fi adoptat de Guvern să poată fi prezentat public la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Articolul precedentEmmanuel Macron şi Marine Le Pen s-au clasat pe primele două locuri ale primului tur al prezidenţialelor în Franța
Articolul următorVictor Ponta: „Basescu acum critica Uniunea Europeana si “lupta anticoruptie”. Dupa ce ne-a vandut la toata lumea timp de 10 ani”