Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu acuză DNA că “sifonează” în presă informaţii din dosarul său, în ciuda faptului că acuzaţiile care i se aduc s-ar baza pe o înţelegere a procurorilor cu denunţători mincinoşi. Tăriceanu se arată încrezător că, aşa cum s-a întâmplat şi cu precedentul său dosar, judecătorii vor constata în final că rechizitoriul DNA este mincinos.

“În legătură cu articolele pe care le-ați publicat pe tema trimiterii mele în instanța de către DNA vreau să fac următoarele precizări. Ca și celalalte dosare pe care DNA-ul mi le-a ticluit și acesta este un dosar pur politic. Neadevărurile pe care DNA-ul le pronunță vor fi demontate în instanţă, dar până atunci a prelua pasaje întregi din rechizitoriul mincinos al DNA nu servește decât la manipularea opiniei.

Ne reîntoarcem la vremurile telejustitiei inventată de Traian Băsescu și perpetuată de regimul Klaus Iohannis. Pentru că nu au dovezi împotriva mea. DNA-ul revine la strategia de a ‘sifona’ în presă pasaje mincinoase pentru a influența opinia publică și magistrații din dosar.

Adevărul este mult mai simplu: o firmă austriacă a fost jefuită de propriii ei directori. Ca să scape de acuzații, aceștia au fost dirijați de procurorii DNA să facă plângeri penale împotriva mea. În schimbul acestor declarații mincinoase ei au fost iertați de delapidare, spălare de bani și alte infracțiuni, ba au și rămas cu milioanele furate.

Guvernul pe care l-am condus nu a făcut nicio favoare acelei societăți austriece. Guvernul meu a pus în aplicare un contract semnat de guvernul care ne-a precedat, prin care România a intrat în legalitate cu privire la folosirea licențelor Microsoft folosite în administrația publică. Ca țară membră a Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2007, România nu își permitea să continue să pirateze licențele de software. Am făcut acest lucru pentru că era de datoria noastră și nu pentru vreun avantaj inventat de DNA și ciripitorii ei! Pun intrebarea retorică: ce trebuia să facă Guvernul României? Să aștepte să fie dat în judecată de firma Microsoft și România să se facă de râs în întreaga Europă, iar apoi să plătim și despăgubiri usturătoare?

Chiar dacă o să dureze câțiva ani, am încredere că adevărul va ieși la iveală și acest rechizitoriu mincinos va fi infirmat de către judecători”, a transmis Călin Popescu Tăriceanu redacţiei STIRIPESURSE.RO.

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentMIERCURI, ora 18: Premierii care au condus România în ultimii 30 de ani. O radiografie marca Culisele Statului Paralel
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 169. Greu la deal cu boii mici. Când funcționarii vor să tragă chiulul