Boris Johnson a demisionat, joi, din fruntea guvernului Marii Britanii și a Partidului Conservator. El a declarat, într-o conferință de presă, că procesul de alegere a noului lider ar trebui să înceapă acum și calendarul va fi anunțat săptămâna viitoare.

„Este clară acum voința Partidului Conservator parlamentar de a exista un nou lider al partidului și, prin urmare, un nou prim-ministru.

Îmi pare rău că trebuie să părăsesc cea mai grozavă slujbă din lume. Sunt trist să renunț la cel mai bun loc de muncă, dar sunt extrem de mândru de realizările acestui guvern.

A fi prim-ministru este o educație în sine – am călătorit în fiecare parte a Regatului Unit și am găsit atât de mulți oameni cu o originalitate britanică nemărginită și dispuși să abordeze vechile probleme în moduri noi. Chiar dacă lucrurile pot părea întunecate acum, viitorul nostru împreună este de aur. Mulțumesc tuturor pentru suținere, mai ales britanicilor”, a spus cel care a condus Guvernul de la Londra.

Johnson a afirmat că în politică nimeni nu este de neînlocuit. El a declarat că îi va oferi noului lider cât de mult sprijin poate.

Johnson este nevoit să renunțe la cabinet după mai puțin de trei ani de guvernare în ciuda faptului că a câștigat o majoritate uriașă la alegerile generale din 2019.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentDirector ANPC, despre zborurile anulate: Banii ar trebui să fie recuperați în 7 zile, dar nu se întâmplă așa
Articolul următorVictor Ponta despre plecarea lui Iohannis la NATO: “Ii rog pe cei care l-au votat pe Dl Iohannis sa nu fie suparati. E vorba de un job mai bun”