Preşedintele Pro România filiala Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că parlamentarii partidului nu vor vota prelungirea stării de alertă pentru că sunt deja costuri prea mari pentru economia ţării, oamenii nu mai suportă multe restricţii şi vor fi chiar efecte asupra procesului electoral.

“Am să vă comunic că Pro România este consecvent, nu am votat Guvernul Orban I, nu am votat Guvernul Orban II, nu am votat instituirea stării de urgenţă, nici prelungirea stării de urgenţă, nu am votat instituirea stării de alertă, nu vom vota nici pentru prelungirea stării de alertă. De ce? Sunt costuri deja insuportabile pentru economia românească, aţi luat şi dumneavoastră act de protestele celor din HoReCa (…). În al doilea rând, din punct de vedere psihologic, oamenii nu mai rezistă la restricţii (…). Dacă facem comparaţie cu ţările din jur, toate au luat măsuri mai puţin restrictive, au redeschis economia, turismul. Apoi, mă gândesc şi că această prelungire a stării de alertă este de natură să descurajeze oamenii să participe la procesul electoral şi această descurajare va veni în principal pentru persoanele mai în vârstă, vulnerabile din punct de vedere al sănătăţii”, a subliniat Adrian Ţuţuianu, citat de Agerpres.

Totodată, el a criticat decizia de deschidere a mall-urilor, a creşelor şi a grădiniţelor private din 15 iunie

“Sunt foarte multe restricţii care se menţin prin prelungirea stării de alertă, unele dintre ele greu de înţeles. De exemplu, ne spune domnul Iohannis că se va putea, după 15 iunie, să se redeschidă mall-urile, dar fără restaurante şi fără locuri de joacă. Dacă dumneavoastră înţelegeţi de ce un restaurant cu 20 de inşi la mese este mai periculos decât un mall cu 5.000, poate 10.000 de oameni într-o zi de sâmbătă sau duminică, poate mă lămuriţi de ce s-a luat această măsură. De asemenea, ne spune că vor fi posibile evenimente private cu 20 de persoane în interior şi 50 în exterior, 5.000 de oameni la mall e bine, în schimb dacă serbezi ziua de naştere nu poţi să ai mai mult de 20 de persoane în locuinţă. Ne spune că se vor deschide grădiniţele şi creşele private, nu înţeleg de ce cele de stat nu ar putea să fie deschise. Este o ruptură logică”, a precizat Ţuţuianu pentru sursa citată.

Articolul precedentAlianță postelectorală PNL-PRO ROmânia, în Dâmbovița? Partidele nu exclud o astfel de variantă
Articolul următor100% TU DECIZI! Nicolae Robu, primarul îndrăgostit de palmieri și papagali. Finanțări ilegale din dragoste de fotbal