Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, că în urmă cu câteva zile a semnat cu liderul Pro România, Victor Ponta, “un acord de creare de majorităţi la consiliile judeţene, consiliile locale, un fel de acord post electoral”.

Ciolacu a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Piteşti, că este “pentru prima oară de 30 de ani când decizia a fost ca fiecare organizaţie să-şi facă singuri alianţele locale”. 

“Cu adevărat, acum câteva zile am semnat cu Victor Ponta un acord de creare de majorităţi la consiliile judeţene, consiliile locale, un fel de acord post electoral. Şi aţi văzut decizia Comitetului Politic Naţional pentru a merge singuri pentru alegerile din 6 decembrie, într-un fel în oglindă cu decizia Gabrielei Firea de a candida singură, fără aranjamente politice, pe care cetăţenii câteodată nu le percep, pentru Primăria Generală a Capitalei”, a susţinut Ciolacu.

Consiliului Politic Naţional al PSD a stabilit, la şedinţa de marţi, că partidul nu va face alianţei cu nicio altă formaţiune politică la alegerile parlamentare din 6 decembrie, declarau surse social-democrate pentru News.ro. Marcel Ciolacu a declarat că PSD nu va face alianţe la parlamentare, iar în decizie a cântârit faptul că partidul este adversar politic cu Pro România, ALDE şi PPU-SL la alegerile locale. El a adăugat că a discutat cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, să vină pe listele PSD, însă acesta a refuzat.

Sursa: Realitatea Din PRO

Articolul precedentBEC: Votul va fi valabil şi dacă ştampila de pe buletin depăşeşte patrulaterul, dar opţiunea e evidentă
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 71. Trei luni fără școală, pierderi de 3% din viitorii bani ai copilului